Strona Główna Forum DarmoweProgramy.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
przekroczony limit aktywacji pr.nero
Autor Wiadomość
RAIN MAN 

Wysłany: 2008-05-19, 01:22   przekroczony limit aktywacji pr.nero

Witam mam taki problem otóż od dłuższego czasu nie mogę wykonywać ruchomego menu w oprogramowaniu NERO 8 podprogramiku Nero Vision 5 cały czas się pluje że przekroczono limit aktywacji patentu innej firmy nie mam pojęcia oco w tym wszystkim chodzi.Zawsze bezproblemowo mogłem działać na tym oprogramowaniu a ostatnio kiszka.Pisze że trzeba uaktywnić ponownie patent ręcznie a aby to zrobić muszę zadzwonić do firmy NERO gdzie najbliższa jest w Niemczech a trzeba niestety znać niemiecki lub angielski a niestety nie znam żadnych z tych języków.Może mi ktoś pomóc rozwiązać ten problem???Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.Program oryginalny wersję pudełkową posiadam ale wersję 7 potem płacąc kartą przez neta uaktualniłem do wersji 8 dostając numer seryjny na pocztę mailową.Tu przesyłam linki jak to wygląda http://img229.imageshack....uinnejfibd1.png , http://img76.imageshack.u...uniepowild9.png , http://www.nero.com/plk/store-upgrade-center.html
GIGABYTE:GA-M57SLI-S4 , AMD Athlon 5400+ Dual Core , GeForce 8800 Ultra EVGA 768MB 384bit , 450GB Sata 2 Caviar , Audigy 2000 Creative , nagr.dvd Optiarc AD-7191S , 4GB GEIL 800MHz , CHIEFTEC 450W , XP Home Edition.

$kaz 

Wysłany: 2008-08-06, 09:55   

Poczytaj Nero- Support- FAQ:
Cytat:
Oprogramowanie Nero zawiera określone funkcje, które wymagają uaktywnienia patentów innych firm. Ich uaktywnienie jest proste i bezpłatne.
Jeżeli zdecydujesz się uaktywnić patent później, możesz nadal korzystać z tych funkcji, ale będą wyświetlane okresowe przypomnienia o potrzebie dokonania aktywacji w czasie 30 pierwszych dni korzystania z produktu. Po upływie 30–dniowego okresu należy uaktywnić technologie objęte patentami, aby korzystanie z tych funkcji było możliwe.

Cytat:
Jeżeli od rozpoczęcia korzystania z oprogramowania Nero upłynęło więcej niż 30 dni i w tym czasie wymagany patent nie został uaktywniony, nie będzie można używać określonych funkcji. Wymienione składniki oprogramowania można instalować bez ograniczeń, ale należy zarejestrować je w czasie 30 dni od użycia ich po raz pierwszy. Po upływie 30 dni patent należy uaktywnić, aby nadal mieć dostęp do określonych funkcji.

A może zainstalowałeś NERO na innym komputerze i masz teraz tylko wersję demo, której termin właśnie dobiegł końca.

RAIN MAN 

Wysłany: 2008-08-06, 12:33   

Witam i dzięki za odpowiedź.Pracuję cały czas na tym samym komputerze co zainstalowane jest oprogramowanie NERO nic nie zmieniałem.Zawsze aktywowałem wszystkie patenty w tym 30 dniowym terminie co było wymagane , przeważnie to było od momentu zainstalowania oprogramowania 2 max 3 dni więc powinno być ok atu niestety sam widziałeś co mi się dzieje i jakie mam problemy z tym oprogramowaniem.Jakbym wiedział że będą takie żeczy się dziać to zainwestowałbym w inne oprogramowanie ale to jest jak narazie no może było dobre z tego powodu że po pierwsze w języku ojczystym i po drugie że można było dokładnie wykonywać montaż noi w moim przypadku najważniejszy atut tego oprogramowania to że dźwięk kodował oraz dekodował w podkreślam pełnym dźwięku Dolby Digital 5:1 a nie jak to niby jest z Dolby Digital także w oprogramowaniu PINNACLE STUDIO ULTIMATE 11 gdzie także zakupiłem w sklepie to oprogramowanie gość twierdził że jak na tamte czasy to niema lepszego oprogramowanie jeśli chodzi o firmę PINNACLE i na bank będzie dźwięk 5:1 jeśli wszystko uaktywnię poprzez internet nawet z kartą gwarancyjną musiałem jechać do firmy aby u nich ręcznie pewne funkcje mi uaktywnili np.do BiasSound Soap 2:1 itp.a po montażu i nagraniu na płytę dvd filmiku gdzie jest oryginalny dźwięk 5:1 bo fragmenty do montażu są tylko i wyłącznie nagrywane z niezabezpieczonych płyt dvd gdzie jest oryginalny dźwięk 5:1 i próbie odtworzenia tego na kinie domowym dźwięk słychać tylko z głośników subofera oraz centralnego reszta cichosza tylko lekki syk wydobywa się z nich a po próbie montażu w pr.NERO aż ucho cieszy dźwięk extra i wszystkie głośniki pracują bezproblemowo nawet z 2:0 potrafi podprogramik Nero Vision 5 przerobić na dźwięk 5:1 jestem ciekaw czy dalej takie numery z dźwiękiem są także w najnowszej wersji PINNACLE STUDIO ULTIMATE 12 jeśli tak bo niemiałem okazji sprawdzić ponieważ już się do wersji 11 zraziłem lekko to życzę wszystkim powodzenia co się montażem zajmują.Jeszcze jedno codo programu NERO twierdzisz że mogę mieć wersję demo tego oprogramowania to czemu jak wejdę w funkcję w tym oprogramowaniu jest podany klucz licencyjny i piszę że data wygaśnięcia żaden.Chyba świadczy to o tym że nie jest to wersja demo nie sądzisz???Pozdrawiam wszystkich forumowiczów oraz modelatorów tej stronki.
GIGABYTE:GA-M57SLI-S4 , AMD Athlon 5400+ Dual Core , GeForce 8800 Ultra EVGA 768MB 384bit , 450GB Sata 2 Caviar , Audigy 2000 Creative , nagr.dvd Optiarc AD-7191S , 4GB GEIL 800MHz , CHIEFTEC 450W , XP Home Edition.

$kaz 

Wysłany: 2008-08-06, 12:55   

Cytat:
...Chyba świadczy to o tym że nie jest to wersja demo nie sądzisz???...

Oczywiście rozumiem ale ja napisałem:
Cytat:
A może zainstalowałeś NERO na innym komputerze...

wyjaśniłeś, że nie - więc ok.

Myślę, że nie pozostaje ci nic innego tylko zwrócić się do producenta o wyjaśnienie...
Masz w końcu legalny klucz.

RAIN MAN 

Wysłany: 2008-08-06, 13:45   

Dzięki już do nich pisałem można tylko w trzech językach napisać do nich mimo iż stronka jest w języku ojczystym.Niestety napisałem w j.angielskim do nich z b.dokładnym opisem problemu oraz podałem klucz licencyjny aby go sobie sprawdzili czy nie jest lewy a najbiższa firma Nero znajduje się niestety w Niemczech to było jakieś pół roku no może 8 miesięcy temu z dokładnym opisem wraz z obrazkami niestety do tej pory nieotrzymałem żadnej odpowiedzi ze strony firmy.Więc poprostu szkoda pisać jak oni i tak niereagują na problemy klientów.

Odpowiedz do tematu